tirsdag 30. mai 2017

Varmepumpe Infografikk

I et samarbeid med media og naturfag, skulle vi lage en infografikk til enten varmepumpe, solceller og solfangere. Jeg valgte varmepumpe, da jeg synes det var enklest å samle denne informasjonen til en infografikk. Det første jeg gjorde var å se på hvordan en varmepumpe fungerte i boka. Jeg utforsket litt i Illustrator etterpå, men fant til slutt ut at det designet jeg hadde tenkt til å ha, ikke funket særlig bra. Derfor satte jeg meg ned og skisset og etterhvert laget moodboard, og kom med en ganske god ide. Siden det i naturfagsboka sto fire avsnitt i forklaringen, ville jeg lage fire steg som trappetrinn, og etterhvert fant jeg ut at jeg ville at fargene skulle bli varmere og varmere, da det symboliserer å gi mer varme.

Jeg ville bruke få farger, og mest varme farger, men jeg ville også ha en kontrast med en kaldere farge. Hovedfargene mine var disse.





Som du ser, valgte jeg mest oransje farger da det er en generelt varm farge. Jeg brukte i tillegg en rosarød farge, da den har en mellomting mellom ganske varm og litt kald. Turkis valgte jeg fordi blå er en kald farge, og gjorde den turkis for å få en liten vri. Jeg synes fargene passet veldig bra sammen.
Her er selve sluttproduket; infografikken.






































Som du ser, har jeg brukt hovedfargene ganske mye, og de er en sentral del av infografikken. Jeg prøvde å forklare varmepumpe på en enkel måte, så en som ikke har mye peiling på en varmepumpe fortsatt kan forstå det. Jeg ville at tallene skulle synes godt, så jeg gjorde disse større en teksten. Jeg valgte å bruke en grotesk tykk font til overskriften fordi jeg selv mener at den er ryddig og veldig lett leselig. Jeg brukte den samme fonten, men tynnere til selve brødteksten, for å lettere skille mellom de to. Jeg synes at mange infografikker som jeg så på Pinterest var ganske rotete, og ville lage en ryddig en selv.

Jeg vil også si at jeg hadde ganske dårlig tid den siste uka, da jeg hadde eksamen, og denne infografikken måtte leveres mandag uken etter. Det ble ganske stressende for meg, men jeg synes jeg klarte meg greit nok til slutt. Neste gang håper jeg å få bedre tid slik at det ikke blir noe forskjell på hvor mye tid vi har.