fredag 3. november 2017

Stop Motion

Vi fikk i oppgave å lage en stop motion, om hva som helst. Da vi fikk utdelt oppgaven, hadde jeg kun en ide, som jeg trodde skulle bli for vanskelig. Men det var den ideen jeg endte opp med. Jeg laget en stop motion av den første banen i Super Mario, der jeg laget egne figurer og bakgrunner. Jeg var klar over at det skulle bli mye jobb, og det hadde jeg rett i. Først søkte jeg etter layouter av den første Super Mario banen. Jeg måtte jo vite hvor mye som fikk plass på et A4 ark, som jeg fant ut ved å markere del etter del av banen med et layer like stort som et A4 ark. Så laget jeg bakgrunnene helt selv. Etter jeg var ferdig med det, laget jeg Mario figurene, og måtte huske på å lage alle animasjonene hans, fordi dette skulle jeg etter hvert skrive ut. Så lagde jeg de andre figurene, som spørsmålstegnblokker, andre blokker og fiender, som alt gikk helt fint. Jeg måtte finne ut av hvordan jeg kunne forandre blokkene fra spørsmål til vanlig blokk etter at Mario hoppet på dem, og det gjorde jeg ved å legge en klipt ut blokk over den originale. Jeg var ganske stressa fordi det tok så lang tid. Det skjedde egentlig ikke noen store problemer underveis, det eneste var at batteriet på kameraet begynte å bli lavt og jeg måtte forte meg litt.

Jeg har lært at man kan ta litt store oppgaver om man faktisk vet at det går. Jeg har også lært å lage stop motion.Til neste gang hadde det kanskje vært lurt å få et ekstra batteri med til kameraet, så jeg kunne gjøre det enda bedre.

Her er produktet.



tirsdag 30. mai 2017

Varmepumpe Infografikk

I et samarbeid med media og naturfag, skulle vi lage en infografikk til enten varmepumpe, solceller og solfangere. Jeg valgte varmepumpe, da jeg synes det var enklest å samle denne informasjonen til en infografikk. Det første jeg gjorde var å se på hvordan en varmepumpe fungerte i boka. Jeg utforsket litt i Illustrator etterpå, men fant til slutt ut at det designet jeg hadde tenkt til å ha, ikke funket særlig bra. Derfor satte jeg meg ned og skisset og etterhvert laget moodboard, og kom med en ganske god ide. Siden det i naturfagsboka sto fire avsnitt i forklaringen, ville jeg lage fire steg som trappetrinn, og etterhvert fant jeg ut at jeg ville at fargene skulle bli varmere og varmere, da det symboliserer å gi mer varme.

Jeg ville bruke få farger, og mest varme farger, men jeg ville også ha en kontrast med en kaldere farge. Hovedfargene mine var disse.





Som du ser, valgte jeg mest oransje farger da det er en generelt varm farge. Jeg brukte i tillegg en rosarød farge, da den har en mellomting mellom ganske varm og litt kald. Turkis valgte jeg fordi blå er en kald farge, og gjorde den turkis for å få en liten vri. Jeg synes fargene passet veldig bra sammen.
Her er selve sluttproduket; infografikken.






































Som du ser, har jeg brukt hovedfargene ganske mye, og de er en sentral del av infografikken. Jeg prøvde å forklare varmepumpe på en enkel måte, så en som ikke har mye peiling på en varmepumpe fortsatt kan forstå det. Jeg ville at tallene skulle synes godt, så jeg gjorde disse større en teksten. Jeg valgte å bruke en grotesk tykk font til overskriften fordi jeg selv mener at den er ryddig og veldig lett leselig. Jeg brukte den samme fonten, men tynnere til selve brødteksten, for å lettere skille mellom de to. Jeg synes at mange infografikker som jeg så på Pinterest var ganske rotete, og ville lage en ryddig en selv.

Jeg vil også si at jeg hadde ganske dårlig tid den siste uka, da jeg hadde eksamen, og denne infografikken måtte leveres mandag uken etter. Det ble ganske stressende for meg, men jeg synes jeg klarte meg greit nok til slutt. Neste gang håper jeg å få bedre tid slik at det ikke blir noe forskjell på hvor mye tid vi har.

tirsdag 25. april 2017

Fake News

Falske nyheter er nyheter som finnes på, og ikke er sanne. Flere falske nyheter blir spredd rundt på nettet hver dag, og lurer mange mennesker. Noen falske nyheter har noen sannheter, men sannheten er vridd rundt for å få det til å se ut som noe annet. Noen falske nyheter er kun rykter, som ikke er oppklart, som medier sprer. Det er viktig at nyheter sjekkes nærmere før saken blir spredd. Aktører kan også manipulere journalister til å skrive noe annet en sannheten, som også da er falske nyheter.

I nyheten jeg skrev, et er sant at Netflix risikerer avgift fra staten, men at Netflix legges ned er ikke sant. Nyheten jeg fant er fra 17 april. Dette er saken.

Jeg fikk nyheten min til å se ut som det var en nyhet fra VG, da dette er en pålitelig nettavis. Jeg prøvde å få det så nøyaktig som mulig, med teksten på riktig sted, riktig font, og helt nøyaktig like farger. Det er også veldig mange som er på Netflix i Norge, så det at Netflix legges ned, er noe folk flest ville klikket seg inn på. Jeg brukte så kalt "clickbait" i tittelen, som mange journalister gjør nå til dags.

tirsdag 14. mars 2017

Informasjonskampanje

I denne oppgaven skulle vi lage en informasjonskampanje mot mobbing. Jeg fant raskt ut en ide, og laget en tabell over hva som skulle skje når. Den neste timen tok jeg opp lyd, og sørget for å ta flere opptak for at de skulle bli bra. Dessverre var det ingen flere Zoom-opptakere igjen når jeg skulle ta opptak, så jeg måtte bruke en tidligere versjon av opptaker.

Jeg har lært ulike ting om hvordan å redigere lyd, som var interessant, da jeg aldri egentlig har jobbet mye med å redigere lyd før. Jeg er en nybegynner, så lyden ble nok ikke den beste. Jeg synes det var lurt å bruke equalizer på det meste, og constant power var min venn. Jeg fikk ikke til å legge lydfilen på bloggen, så den er lagt til i OneNote.




fredag 3. mars 2017

Portrettbilde

Jeg har redigert dette bildet i Photoshop, og har jobbet med lys, farger og skarphet. Jeg har gjort ansiktet og øyne skarpere, gjordt genseren lysere, og jakken mørkere. Jeg har gitt en svak blåfarge på øynene i tillegg. Vi var ute, og ISO'en måtte høyt opp, derfor er bildet litt kornete.

ISO: 6400 | F-stopp: f/18 | Lukker: 1/200 sek

tirsdag 28. februar 2017

The Legend of Zelda: Majora’s Mask Anmeldelse


Bilderesultat for majora's mask

The Legend of Zelda: Majora’s Mask er en av spillene i spillserien The Legend of Zelda, som først kom ut i 2000 på Nintendo 64. Det ble laget en remake av spillet i 2015 på Nintendo 3DS. Spillet er om Link, hovedkarakteren, som rir inn i skogen på leting etter en venn, men det ender med at en mystisk skapning, Skull Kid, stjeler både hesten og det magiske instrumentet hans. Link løper etter, men detter ned et hull i et tre, litt Alice in Wonderland-esque. Der finner han ny verden med en ny himmel, og han finner fort ut at Skull Kid, som har fått tak i den onde Majora’s maske, skal få månen til å falle ned om 3 dager. Link må stoppe han og masken, ved hjelp av tidsreiser og å rote med tiden.

Majora’s Mask er kjent som en av de «svarte sauene» i spillserien, da den er annerledes fra de andre spillene. Spillet er godt, og verdenen føles levende med karakterer som har spesifikke tidsperioder de gjør ting. Det er mange sidequests i spillet, og hver sidequests gir Link en ny maske med nye evner, som for eksempel å løpe fortere. Noen spesielle masker gir han også mulighet til å skifte form. Storyen er ikke veldig avansert, mørkere enn vanlige Zelda-spill, men i Zelda spillene er det for det meste gameplay som teller mest. Templene man løser, er ikke de beste i Zelda serien, men her i dette spillet er ikke templene de viktigste. Som sagt er dette spillet en av de «svarte sauene».

Mye mer kunne blitt skrevet om spillet, da det er et godt spill, men da hadde denne anmeldelsen blitt dratt ut for langt. Derimot er ikke dette et spill for alle, om du liker å bruke god tid på ting vil ikke dette fungere her, men man kan gå tilbake i tid uansett. Det er uansett verdt å prøve dette spillet, om du leter etter et godt spill til Nintendo 3DS.

Terningkast: 8/10

torsdag 12. januar 2017

Film: Møte

Vi hadde et prosjekt i grupper der vi skulle lage en film om to personer som møtes. Vi redigerte den hver for oss, så her er min versjon. Det er dårlig kvalitet på videoen, siden den var lastet opp her.


tirsdag 10. januar 2017

Popartoppgave

Vi jobbet i flere uker med dette prosjektet. Vi laget et popartbilde der vi var inspirert av et idol. Jeg valgte å la meg inspirere av spillfiguren Link fra The Legend of Zelda. Her er produktet.


#Hashtags